Mjød opskrifter og Guide.

Interessen for mjød er voksen- Redaktionen har fået nogle opfordringer til at beskrive mjøden og komme med nogle gode afprøvede opskrifter.

Mjød har i de seneste par år fået en kæmpe renaissance, og er for tiden blevet en af de mest hippe drikke på markedet, derfor har vi samlet en masse opskrifter om guide sammen til dig.

Se hvor let det er at brygge Mjød

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Blog indlæg

  • Ingen kategorier
trustpilot logo

Hvad siger vores Kunder

KRYDDERIER

Meget mjød bliver tilsat krydderier. Oprindelig har man sikkert gjort det for at dække over dårlig smag i mjøden på grund af forkert gæring. Men brug krydderierne med måde. Man kan hurtigt komme til at krydre for meget.

Følgende krydderier optræder i forskellige opskrifter: Hyldeblomst, lime, isop, humle, skovmærke, ingefær, rosmarin, timian, kamille, hyben, basilikum, kanel, nelliker og muskat.

ENKLE REGLER FOR GOD MJØD

  • Kog honningopløsningen kort tid, for at få klar mjød, dræbt uønsket vildgær.
  • Tilsæt gærnæring for at få hurtig gæring
  • Tilsæt gærnæring for stabil gæring.
  • Tilsæt syre for god smag
  • Stop vækst af uønskede mikroorganismer
  • Klar mjøden i frost
  • Lagring på flasker eller mindre dunke
  • God hygiejne

HONNINGENS SUKKERSAMMENSÆTNING

Glukose forgæres hurtigere end det sødere fruktose. Og mjød med mest fruktose-restsukker vil smage sødere end mjød med mest glukose-restsukker. Rapshonning indeholder mere glukose end fruktose. Lynghonning indeholder derimod mere fruktose end glukose. Ved brug af samme honningmængde vil mjød brygget af lynghonning derfor smage sødere end mjød brygget af rapshonning.

HVOR MEGET HONNING OG VAND?

Der skal hældes så meget vand i honningen, at opløsningen indeholder ca. 22% sukker. Det svarer til ca. 9 kg honning/25 l opløsning. En 22% sukkeropløsning giver ca. 12% alkoholopløsning.

Hydrometer måling af alkohole

Hydrometeret viser gram pr. liter (OBS, nul er i virkeligheden 1000, er det en smule forskelligt på forskellige Hydrometere, men dybest set blev nogle af producenter træt at komme ind i 1010, 1020 og så videre, så de begyndte angiver +10, +20 og -5 til 995 etc).

Udregning af alkohol procent

Alkoholprocent =  (Startmåling – slutmåling) / 7,5 = alkoholprocent

Alkoholprocent =  ( 1080 – 1020 )  60 / 7,5 = 8%

Video guide

Video guide kommer her

Video Guide

Video guide kommer her

Video Guide

Video Guide kommer her

Balkemose din foretrukne Online Butik.

Hos Balkemose kan du handle honning produkter og brygudstyr online til din næste mjødbryg.

kontakt Os

2093-2926

Email Os

info@balkemose.com